Kaip DI negali pakeisti elektronikos inžinieriaus, taip niekas negali pakeisti ir degančių mokytojo akių bei entuziazmo sudominant vaikus inžinerijos pasauliu. Tuo įsitikinęs Andrius Veršinskas, Kauno ekonominės plėtros agentūros „Kaunas IN“, jau ketvirtus metus koordinuojančios elektronikos populiarinimo kampaniją „Ateitis – elektronikams“, verslo skyriaus vadovas. Bet ir entuziazmas be mokyklos bendruomenės palaikymo, pastebėjimų ilgainiui išsektų.

Ačiū pavaduotojai Danutei, kuri išsiųsdama anketą suteikė galimybę patekti į Lietuvos mokytojų dešimtuką, kurie birželio 12 d. dalyvavo Kauno ekonominės plėtros agentūros „Kaunas IN“ renginyje, skirtame pagerbti, įvertinti ir paskatinti mokytojus toliau būti įkvėpimo šaltiniu jaunimui. Renginio Kaune metu mokytojai buvo ne tik apdovanoti kampanijos „Ateitis – elektronikams“ iniciatorių piniginėmis premijomis, bet ir susipažino, kaip vyksta gamyba vienoje moderniausių ir didžiausių Lietuvoje „Hella Lithuania“ gamykloje, kuri gamina automobilių elektronikos komponentus, stebėjo, kaip robotai per 11,1 s pagamino atstumo radarą ir patikrino gaminio tinkamumą, dalyvavo pažintinėje ekskursijoje „Art Deco“ muziejuje, aplankė KTU ,,M-Lab“ laboratorijas.

Be to, mokytojai turėjo galimybę pabendrauti su elektronikos įmonių vadovais, aukštųjų mokyklų atstovais, kurie išsakė savo lūkesčius, išklausė mokytojus. Visi sutiko, kad bėdos yra sisteminės ir giluminės, kad jas spręsti reikia apjungiant daug aspektų: šviečiant tėvus, suteikiant galimybę mokytojams ir mokiniams, ypač regionų, susipažinti iš arčiau su gamybos ir kitomis naujovėmis, rengti skatinimo akcijas.

Įgyta patirtis neįkainojama. Jau yra minčių kitiems mokslo metams.

 

Fizikos ir informatikos mokytoja E. Kulbienė