Gegužės 30 dieną Biržų „ Aušros” pagrindinėje mokykloje vyko TŪM renginys – rajoninė mokinių praktinių-projektinių (tiriamųjų) darbų konferencija „STEAM – mano pirmieji tyrinėjimai 5-8 kl.“

Konferenciją pradėjo Laura ir Emilija, „Saulės“ gimnazijos antrokės, buvusios aušrietės. Jos visiems pristatė tiriamąjį darbą „Jaunimo mada seniau ir dabar“. Atidaryme dalyvavusi Biržų rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Loreta Baronienė, pasveikinusi jaunuosius išradėjus ir būsimuosius mokslininkus, išreiškė viltį, kad tokia tiriamoji veikla pasitarnaus ne tik siekiant geresnio pažymio, bet ir kuriant gražesnę Lietuvą.

Konferencijoje dalyvavo ir savo atliktus tiriamuosius darbus pristatė mokiniai iš „Atžalyno“, Kaštonų, „Aušros“ pagrindinių mokyklų. Būsimuosius mokslininkus ir išradėjus domino bevielio WI-FI ryšio radijo bangų poveikis pomidorų augimui, mokiniai tyrė agurkų daigų augimo greičio priklausomybę nuo vandens rūšies, išbandė nagų lako galimybes tapyboje, bandė spausdintų paveikslėlių perkėlimą ant skirtingų paviršių. Kiti domėjosi greitąja mada, maisto ekologija, pradinukų ir penktokų mitybos įpročiais, COVID-19 įtaka fiziniam aktyvumui. Dar kiti domėjosi, kaip keitėsi trijų kartų biržiečių žodynas, kokias knygas skaito mokytojai. Nemažai mokinių pasirinko tiriamuosius darbus anglų kalba.

Smagu, kad šiemet pavyko į tiriamųjų darbų pristatymą įtraukti ir kitų rajono mokyklų būsimuosius mokslininkus.

Džiaugiamės puikia tinklaveika.