Mūsų mokykloje jau tapo tradicija mokslo metų pabaigoje pristatyti kiekvienos klasės ir atskirų

mokinių tiriamuosius darbus. Tai puiki galimybė mokiniams pasitikrinti savo tiriamojo darbo idėjos originalumą, aktualumą ir panaudojimą.

1–2 klasių tiriamųjų darbų pristatyme dalyvavo15 mokinių. Jie pristatė 9 tiriamuosius darbus. Temas pasirinko įvairias: „Svogūnų auginimas“, „Kiek puodukų vandens išbėga iš čiaupo, kol išsivalome dantis“, „Guminis kiaušinis“, „Tulpės žiemą“, „Velykinės žolės auginimas“.

3–4 klasių mokinių tiriamieji darbai buvo sudėtingesni. 23 mokiniai pristatė 17 tyrinėjimų. Jauniems tyrėjams nestigo gerų idėjų. Trečiokai tyrinėjo, kaip kovoti su sraigėmis, kokie pavasariniai vitaminai, ar galima sumaišyti vandenį ir aliejų ir kt. Visus nustebino 3c klasės tyrimas „Žodžio galia“. Ketvirtokai tyrinėjo miesto gatves, kiaušinio stiprumą, kokiame dirvožemyje geriau dygsta agurkų sėklos, kokie produktai turi daugiau cukraus, kaip pagaminti vandens siurblį ir kt. Džiugu, kad mokytojų paskatinti tyrinėti panoro didelis būrys pradinukų. Patys geriausi tiriamieji darbai bus pristatyti mokyklos STEAM renginyje.

 

Pradinių klasių mokytoja Rima Viederienė