Kiekvienais metais rugsėjo 16–22 dienomis Europos šalyse vyksta Europos judumo savaitės renginiai. Tai didžiausia tvaraus judėjimo skatinimo kampanija. Į šią kampaniją įsitraukė ir gausus ,,Aušros“ pagrindinės mokyklos bendruomenės būrys. Visą savaitę vyko įvairūs žygiai, mankštos, susitikimai ir diskusijos, linksmosios estafetės. Visi renginiai kiekvienam iš dalyvių padėjo į judumą pažvelgti plačiau.

Moksleiviai, vadovaudamiesi šūkiu ,,Judėk laisviau“, sudalyvavo įvairiose jiems parengtose veiklose. Kiekvienai amžiaus grupei teko atlikti skirtingas užduotis. Pradinių klasių mokiniai darė įvairias linksmas mankštas. Penktų klasių mokiniai dalyvavo Biržų kūno kultūros ir sporto centro užsiėmimuose ,,Judu – sveikas esu“. Šiuos užsiėmimus linksmai ir išradingai vedė treneris S. Strelcovas. Šeštokai kartu su savo fizinio ugdymo mokytojomis Rima ir Laima dalyvavo žygyje ,,Žygiuok ir žingsnius skaičiuok“. 6a klasė pėsčiomis žygiavo palei Apaščios upę, aplankė Dauguviečio parką, 6b ir 6c nukeliavo net iki Astravo dvaro. Septintokai lankėsi pas Biržų šaulius. Ten klausėsi paskaitos apie šaulių kasdienybę, diskutavo apie judėjimo naudą sveikatai. Šauliai mokiniams buvo parengę įvairių estafečių ,,Ką aš galiu?“, kurių metu teko bėgti per kliūtis, šaudyti, mėtyti granatą. 8b ir 8c mokiniai dalyvavo žygyje ,,Žingsniuosi – sveikatą tausosi“, kurio metu ėjo į Astravo dvarą ir atgal. 8a kartu su mokytoja Laima rugsėjo 22 d. dalyvavo Biržų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro rengiamoje akcijoje ,,Diena be automobilio“ ir pėsčiomis kartu su kitais dalyviais apžygiavo Širvėnos ežerą. Šioje akcijoje kartu su klasių vadovais taip pat dalyvavo ir 2c, 4a, 5a, 5c, 7b mokiniai.

Visą savaitę mokinius lydėjo gera ir linksma nuotaika, kuriai išsilaikyti padėjo skaisčiai šviečianti saulė. Įvairūs renginiai, skirti Europos judumo savaitei paminėti, prisidėjo prie bendruomeniškumo ugdymo bei sveikatos stiprinimo.

Fizinio ugdymo mokytoja metodininkė L. Kėželienė