Jau įprasta, kad baigiantis mokslo metams apibendriname, sumuojame ir skaičiuojame, kad galėtume sau ir kitiems parodyti, kuo metai buvo sėkmingi, ką pasiekėme, ir pasidžiaugti visi drauge. Jau daug metų Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos bendruomenė mokslo metus baigia tradicine švente „Aušros“ garbė“, kurios metu pasidžiaugiama pasiekimais, laimėjimais ir apdovanojami to nusipelnę mokiniai ir mokytojai.

5-10 klasių šventę šiemet sumanyta sieti su raudonuoju kilimu, kuris nuo senų laikų laikomas prestižo, garbės simboliu. Į šventę atvykęs Biržų rajono savivaldybės meras Kęstutis Knizikevičius pasveikino visus su prasidėjusia vasara ir pasididžiuodamas prisistatė buvęs šios mokyklos mokinys. Biržų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Loreta Baronienė pasveikino lietuvių kalbos ir literatūros mokytoją Emiliją Blaškevičiūtę, programos „Renkuosi mokyti“ dalyvę, kuri dvejus metus mūsų mokykloje „matavosi“ profesiją.

Pirmiausia raudonuoju kilimu vienas po kito ėjo mokytojai – tie, be kurių žinių, energijos, papildomo laiko, nuolatinio skatinimo ir begalinio tikėjimo nebūtų tokių svarių laimėjimų. 20 mokytojų paruošti 39 mokiniai įvairiose olimpiadose ir konkursuose iškovojo 69 prizines vietas: 24 pirmąsias, 20 antrųjų ir 25 trečiąsias. Tad „Aušros“ mokyklos bendruomenė tikrai turi kuo didžiuotis!

Nominaciją „Metų „Aušros“ garbė“ pelnė aštuntokė Urtė Valackonytė, iškovojusi 8 prizines vietas. „Metų šauniausiojo“ titulas atiteko septintokui Modestui Šimėnui, laurus nuskynusiam šešiose olimpiadose. „Metų debiuto“ titulas atiteko penktokui Nedui Tuomui, laimėjusiam prizines vietas keturiose olimpiadose. Šie ir visi kiti įvairiuose rajono bei šalies konkursuose ir olimpiadose dalyvavę ir prizines vietas pelnę mokiniai buvo apdovanoti keramikos mokytojos Jūratės Pranciliauskienės kurtomis „Aušrytės“ statulėlėmis ir pagyrimo raštais.

Šventėje medaliais ir pagyrimo raštais buvo apdovanotos dvi puikiai mokslo metus baigusios mokinės, 24 mokiniai, kurie šiais mokslo metais mokėsi labai gerai, 18 mokinių, kurie padarė didžiausią individualią pažangą per mokslo metus, ir du mokiniai, per mokslo metus nepraleido pamokų.

Skambėjo mokinių skaitomos eilės, dainos, juokas. Džiaugiamės, kad šventėje buvo ir kartu su mumis sėkmėmis didžiavosi tėveliai.

 

Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos informacija