Gegužės 31 d. Biržų švietimo pagalbos tarnyboje įvyko 8-9/ I gimnazijos klasių mokinių renginys „Įveikiame kartu“, skirtas Pasaulinei dienai be tabako paminėti. Renginį organizavo Biržų švietimo pagalbos tarnybos socialinė pedagogė Asta Vaicekavičienė ir Biržų „Aušros“ pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė Asta Kregždienė.

Renginio pradžioje dalyvius sveikino Biržų švietimo pagalbos tarnybos direktorė A. Januševičiutė ir Biržų r. savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas M. Nemanis. Biržų r. Visuomenės sveikatos biuro specialistė E. Gervienė kalbėjo apie šiuolaikinių ir paplitusių tabako gaminių vartojimo žalą jaunuolių sveikatai.

Renginyje dalyvavo Biržų „Saulės“ gimnazijos, Kaštonų, „Aušros“, „Atžalyno“ pagrindinių mokyklų bei Biržų technologijų ir verslo mokymo centro mokinių komandos. Kiekviena komanda pristatė iš anksto parengtą namų darbą rūkymo prevencijos tema. Vėliau mokyklų komandos rungėsi dalyvaudamos interaktyviame protmūšyje – taip pasitikrino ir įsivertino savo turimas žinias apie psichotropines medžiagas.

Dėkojame 8a klasės merginų komandai: Gustei, Lukrecijai, Meirai, Rusnei ir Tėjai, renginyje atstovavusioms „Aušros“ pagrindinei mokyklai.

 

Mokyklos vaiko gerovės komisijos informacija