OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tradicinio kasmetinio renginio „Aušros garbė“ tema šį kartą buvo „Skrydis į vasarą“. Renginį vedė aštuntokai, tapę pilotais ir stiuardesėmis. Jie pirmuosius žengti raudonu kilimu pakvietė VIP keleivius – mokytojus, kurių dėka šiais mokslo metais 41 mokinys laimėjo 78 prizines vietas įvairiose rajono bei respublikos olimpiadose ir konkursuose. Visi šie mokiniai buvo apdovanoti Aušrytės statulėlėmis bei Biržų ŠPT padėkomis. Nominaciją „Metų „Aušros“ garbė“ šiais mokslo metais pelnė aštuntokas Modestas Šimėnas, įvairiose rajono bet respublikos konkursuose iškovojęs septynias prizines vietas. Už laimėtą II vietą 7-8 klasių Lietuvos mokinių geografijos olimpiadoje jis buvo apdovanotas medaliu bei sulaukė išskirtinio dėmesio – Biržų rajono savivaldybės prizo, kurį jam įteikė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Loreta Baronienė. Prizu apdovanota ir Modesto geografijos mokytoja Alvyda Kaminskaitė.

Biržų rajono savivaldybės prizas buvo įteiktas ir šeštokui Arijui Ragauskui bei jo treneriui Viktorui Bagamolovui. Arijus šiais mokslo metais tapo Lietuvos vaikų lengvosios atletikos (rutulio stūmimas) čempionu.

Medaliais bei padėkomis buvo apdovanoti puikiai bei labai gerai mokslo metus baigę 5-8 klasių mokiniai. Padėkų sulaukė ir mokiniai, padarę didžiausią individualią pažangą per šiuos mokslo metus. Pasidžiaugėme ir trimis šaunuoliais, per mokslo metus nepraleidusiais pamokų.

Scenoje sukosi mokyklos jaunieji šokėjai, kurios šokti moko Asta Vaitiekūnienė, skambėjo muzikos mokytojos Jolantos Stasiūnienės paruoštų dainininkų dainos. Salėje vyravo baltos ir melsvos ar mėlynos spalvos tonai. Renginio pabaigoje visi džiaugsmingai ištarėme „Sveika, vasara!“